Kjer je volja je pot - Osebna Trenerka za hujšanje in fitnes

DSC01630-1024x575.jpg
 Življenje piše različne zgodbe. Vsak ima svojo. A kaj ko se nam scenarij lahko kar naenkrat spremeni in življenja kot ga poznamo ni več oziroma ga ne moremo več živeti. Eno tako osebo in njeno zgodbo sem imela jaz priložnost spoznati kot osebni trener. Nekaj njenih besed si preberite, da boste vedeli o čem govorim.

Vesna pravi: Moje življenje je bilo polno padcev in dvigov. Šport mi je od nekdaj dajal tisto energijo, ki jo danes pogrešam pri večini. Pri prvih športnih poškodbah je bil zame to le rahel padec, saj poškodbe spadajo k športu in tega sem se zavedala. Te poškodbe pa se niso končale. Iz meseca v mesec so moje mišice postajale bolj šibke in morala sem omejti treninge.  Prvo so bile moje mišice le vnete, ko pa se je kasneje strgala mišica na roki pri igranju odbojke, od takrat je šlo le še vse bolj na vzdol. Začel je trpeti tudi hrbet. Vse te poškodbe so trajale kar 4 leta in športa je bilo zelo malo, skoraj nič. Lansko leto je prišlo tako daleč, da nisem več čutila svojih nog, včasih tudi rok. Zdravniki niso verjeli, da se lahko kaj takeka zgodi 18 letnici. Terapije so zahtevale meni najhušjo moro, in sicer so me prikovale na posteljo za kar 4 mesece. Ko so se terapije končale, sem bila brez moči, mišice so bile zelo slabotne, komaj sem dvignila kozarec mleka. Poleg tega, so se nabrali tudi odvečni kilogrami, ki sem jih kot bivša športnica težko sprejela. Zdravniki so mi svetovali mirovanje, vendar se s tem nisem morala sprijazniti, saj človek je narejen da se giba in da živi. Zato ni dolgo trajalo ko sem spoznala osebno trenerko Barbaro. Upala sem, da mi bo lahko pomagala. In glej; končno ena oseba, ki je rekla, vse se bo uredilo tako da bo prav in tebi všeč.

Take okoliščine so Vesno pripeljale k meni. Tudi jaz, kot osebni trener, sem mnenja, da je človeško telo narejeno da se giba in živi, ne da vegetira na postelji. Zato sem seveda pred začetkom treningov Vesno napotila na pregled k dr. Fuchsu. Dobili sva konkretna navodila kaj in kako se lotiti treningov v njenem primeru. In tako sva počasi začeli.

Absolutno na prvem mestu so bili seveda oslabljeni stabilizatorji, katere sva počasi in vztrajno jačali s preprostimi vajami. Nadaljevali sva z vajami za moč za mišice, katere so bile v njenem primeru oslabljene oziroma neaktivne. Ker pa je seveda Vesna želela se znebiti nekaj odvečni kilogramov, pa sva se posvetili tudi prehrani.

V videu spodaj pa si poglejte kako se vedno malce zabava na treningih, a še vedno narediva vse po načrtu.

[youtube k5_iVAWG080 nolink]

Vesna je kljub navidezno lahkih treningih uspela s pravilno prehrano narediti zelo lep rezultat. V prvem mesecu, ko je na treningih pokurila morda le okoli 300ckal, je bila na tehtnici lažja za kar 2 kg, mere pa govorijo same zase 🙂

 

Osebni trener in Vesna

Vesna je dokaz, koliko je ”topljenje maščobe” odvisno od pravilne prehrane. Velikorat je tudi z mano delila svoje pripravljene obroke 🙂

osebni trener in vesna obroki

Danes je Vesna veliko bolj nasmejana, bolj pozitivna in tudi bolj športno aktivna. Pridno trenira tudi sama doma. Jaz pa sem vesela, da sva se spoznali, da je bila pripravljena sprejemati moja navodila in je kljub vsem oviram še vedno dosegla zelo lep rezultat.

 

Vesna…zahvaljujem se ti za tvoje zaupanje, prijateljastvo! Želim, da še naprej tako lepo vztrajaš in pišeš svoj scenarij življenja kot ga želiš. Absolutno pa ti bom vedno stala ob strani, kadarkoli me boš potrebovala.


Leave a Reply

Your email address will not be published.