Prvi trening...preprost, a naporen z Aljoša Kovačič - Osebna Trenerka za hujšanje in fitnes

tanita-merjenje1-1024x764.jpg

Pri delu kot osebni trrener vem, da je morda prvi trening tisti najbolj nezanimiv, za nekate bolj ali manj naporen. A še vedno najbolj pomemben  in osnova za vse nadaljne treninge.

Začela sva s papirologijo…fotografiranje začetnega stanja (material za prej / potem fotko), meritve in seveda tehtanje s Tanita tehtnico.

osebni trener tanita merjenje aljosa kovacic

Kaj pa nam je pokazala tehtnica Tanita, pa si lahko pogledate v spodnji tabeli. S Ttanito lahko izmerimo, še kar natačno, veliko podatkov; od teže, procenta maščobe po celem telesu ali po posameznih udih/delih telesa, ravno tako težo mišične mase in še kaj. Pri Aljoši bomo spremljali le nekaj teh meritev, ki nam bodo za lep prikaz kaj se dogaja v določeni fazah hujšanja oziroma preoblikovanja telesa.

Pa si poglejmo oznake oziroma kratice uporaljene v tabelici meritev:

osebni trener meritve1 Aljosa Kovacic

 

% FAT…procent maščobe celotnega telesa ( za navidezno lepo, zdravo, izklesano in postavno telo bo Aljošin cilj med 15 in 18%)

MM…mišična masa v kg (Aljošin cilj okoli 70kg)

VISC…stopnja notranje maščobe okoli organov (nižja ko je številka boljše je; Aljošin cilj je 1)

MET Age…metabolična starost oziroma koliko kondicije ima oseba izraženo v starosti ( trenutno je Aljoša štiridesetletnik, cilj pa je imeti kondicije kot enšportno aktiven dvajsetletnik)

% H2O….odstotek vode v telesu (kar je več kot 50 je že vredu; če bo Aljoša zadržal to številko ali pa jo še povečal bo super 😉 )

Aljoša je začel z najbolj osnovnimi vajami, in sicer z aktivacijo jedra in stabilizatorjev. Nekaj smeha je bilo, ko sva začela z malenkost naprednejšimi izvedbami, še vedno na videz najbolj preprostih vaj. Kajti mišice, ki so dosedaj počivale so kar naenkrat morale močno držati in tudi vztrajati v položaju, katerega niso vajene. Moram reči, da mu kar šlo 😉

Doma bo Aljoša tudi sam izvajal nekaj osnovnih vaj za aktivacijo jedra, Ne glede na to ali ga tisti dan še čaka trening ali ne. Saj njegov delovni dan je dolg. Aljoša je  veliko na nogah, zato je še toliko bolj pomembno da ima močo jedro, ki ga bo držalo pokonci.

Pripravila va bom tudi kratek video iz slik samega treninga, da si boste tako bolje predstavljali o čem pišem/govorim.


Leave a Reply

Your email address will not be published.