Prvi mesec je težko, potem se pa navadiš?! Dan 9 - Osebna Trenerka za hujšanje in fitnes

3. 9. 2013.by JakaNaLuno0
vsak_zacetek_je_tezak.jpg

JakaNaLuno Blog.
—-

Še vedno mi v glavi odzvanjajo včerajšnje Barbarine besede.

‘Prvi mesec je težko, potem se pa navadiš…’

Noro, koliko misli in občutkov se mi istočasno sproži ob tem stavku.

vsak_zacetek_je_tezak

Pa kako en mesec, a ne prej? Fak, en mesec je fakin dolgo. Se pravi ti si sposobna počet nekaj, kar ti ni, cel mesec in potem ti je šele laže, oziroma padeš ‘not’? Pa kako, pa sej vsi pravijo, da je vse čisto lahko. In občutek, ki velja okoli mene je, da če se ne zgodi prec, potem tega sploh nočem(o)…

A zato je pred kratkim prijatelj, trener Karateja, dejal, da je v zadnjih letih velik osip vpisov na začetne tečaje. Saj kdo bo pa treniral skoraj vsak dan, leto ali dve, preden bo sploh lahko kaj pokazal. Filmske trike pa lahko pred 5-imi leti pridnega treninga kar pozabi. Ja valda, to je z možgani, ki so se navadili na instant rešitve in rezultate, ki jih moraš videt skorajda že prej, kot se pa sploh lotiš dela, tako težko zajet, da te popolnoma demotivira že na začetku. Vsaj mene. Razvajen…Much?

Prvi mesec naj bi hodil torej spat že ob 09.00, da bi se v tem času komaj navadil. In tudi če mi ni za spat naj bi preprosto ležal. Saj sliši se enostavno, a v praksi pa sem včeraj zdržal 20 minut ležanja in buljenja v strop, potem pa sem se (seveda pojma nimam kako) znašel spet za računalnikom in padel v posteljo šele ob 23:46.

In pred oči se prikliče kakšna časopisna novička o tem ali onem človeku z vzhoda, ki je sposoben biti popolnoma pri miru tudi več let?!
Mater, kakšna moč mora to dejansko biti, da lahko človek to doseže!!!

Pa vedno sem se smejal idejam o meditaciji, sproščanju and whatnot. Tudi včeraj se je moj online trening z osebnim trenerjem začel z mojo izjavo, da meditiral pa že ne bom in na sploh sem bil pameten, da so te stvari brezveze. Pa so res? PA SO RES, I ASK YOU? (loud drama music in the background)

Očitno že ne, če sem včeraj kljub moji sklenitvi, da bom hodil spat prej, spet naredil isto. Sam sebe prikrajšal za vsaj 2 uri spanja. In na naslednjem sešnu z Barbaro bom sedaj raje tiho in lepo modro poslušal, kaj mi ima za povedat o sproščanju, ker bi blo pa res noro, da mi ne bi uspelo kljub vsej energiji, ki jo vlagam v svojo preobrazbo!

globinska_sprostitev_osebni_trener

Globinsko sproščanje, here i come. No, me prav zanima!

—-
Klikni za celoten JakaNaLuno Blog.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

17 − 11 =