Prispevek v Lisi 26.april 2012 - Osebna Trenerka za hujšanje in fitnes

26. 4. 2012.by Osebna Trenerka

20 kg v 1 mesecu ???

Skoraj vsi, ki imajo prekomerno težo si potihem ali pa na glas želijo shujšati. Čimprej ali pa kar čez noč. Kot to lahko vidimo v reklamah, v stilu ”10, 20 in celo 30 kg manj” v enem samem mesecu z najnovejšimi čudežnimi tabletkami.

Sliši se prelepo in tudi je! Za začetek se najprej vprašajte koliko časa ste rabili, da ste se sploh zredili. Kajti le tako si boste tudi lahko realno odgovorili koliko časa potrebujete, da se sedaj znebite pridobljene teže.  Ta teža ni nič drugega kot samo zaloga energije, ki si jo je telo, vedno ko ste pojedli preveč, z velikim veseljem shranilo za morebitne hude čase.

In zlepa je ne bo dalo stran, kar lahko potrdi vsak, ki je vsaj enkrat poskušal shujšati. Kdo sploh lahko izgubi 20kg v enem samem mesecu? To je realno izvedljivo samo za osebo težko vsaj 150 kg ali več, ki je izolirana od realnega sveta, ima hrano vnaprej pripravljeno s strani kuharskih mojstrov/nutrucionistov in vsaj 4 urne vsakodnevne treninge pod nadzorom osebnega trenerja. Pa še ta se bo morala presneto potruditi in dati vse od sebe, da bo tehtnica po štirih tednih pokazala celih 20kg manj. Večina te izgubljene teže bo seveda samo voda in ne maščoba.

Tako da vas prosim ne nasedajte reklamam, ki vam obljubljajo takšne in drugačne nerealne rezultate, samo s čudežnimi tabletkami ali čajčki, ki dobesedno ”razgrajujejo kalorije”. Seveda so omenjeni oglasi vsi podprti še z prirejenimi slikami, vključno s sliko kakšnega švicarskega zdravnika, ki celo osebno jamči za rezultat. O tem, da v večini teh oglasov pod sliko zdravnika s čisto drobcenim tiskom piše, da je slika simbolična, pa sploh ne bi.

Moj nasvet za vse vas, ki venomer iščete najkrajšo pot do izgube odvečnih kilogramov …najkrajše poti ni! Edina prava je tlakovana z urejeno prehrano, zmerno telesno aktivnostjo in dovolj vztrajnosti in motivacije. Dolga pa bo vsaj toliko časa kolikor ste ga porabili, da ste si vse te kilograme sploh nabrali. In na koncu nje vas čaka resničen uspeh in trajni rezultati.

Lisa-20 kg v enem mesecu