Zakaj mi spet diši sladko? - Osebna Trenerka za hujšanje in fitnes

razmisljanje_osebni_trener.jpg

To je pa že napredek, da se sploh sprašuješ. Večina ljudi si tega vprašanja nikoli ne zastavi. Nikoli sploh ne pomislijo, da bi se kaj takega vprašali.

Čestitke. Si že bliže svojemu cilju! Vedno poudarjam, da je v hrani ključ. Seveda pa gibanje k vsemu skupaj zelo pripomore.

Pa si bolj podrobno poglejmo en delček v prehrani. Pri vsakemu posamezniku se “spotaknem” ob način prehranjevanja. Za učinkovito in kar se da najhitrejše izgubljanje odvečne telesne teže moram imeti podrobne informacije. Kaj, kdaj, koliko so prva vprašanja, da bi kar najhitreje našla rešitev, zakaj ti ravno ta trenutek paše sladko. Iz izkušenj lahko kar iz rokava stresem nekaj najpogostejših možnih odgovorov, brez da vem podrobnosti.

OD PREJŠNJEGA OBROKA JE MINILO VEČ KOT 4 URE

Že zdavnaj bi bil čas za naslednji obrok in ker je lahkota že nastopila, tvoje oči vidijo najprej hrano, ki vsebuje ali sladkor ali predvsem veliko ogljikovih hidratov. Tukaj svetujem, da imej pri sebi vedno en paketek polnozrnatih krekerjev.

osebni_trener_ura

PREJŠNJI OBROK JE BIL PREVELIK

Preveč poješ naenkrat in takrat namesto, da zaključiš sežeš še po sladkem. Tukaj je preprosta razlaga ta, da tvojo sladkorno špico v krvi odreže inzulin in ta takoj pade pod mejo normalnega in zato ti zapaše sladko. Nasvet bi bil, pojej in počakaj vsaj 20 minut da se ti hrana vsaj malo poleže in ne boš več čutil potrebe po sladkem.

prevelik_obrok_osebni_trener

PREJŠNJI OBROK JE BIL PREDVSEM IZ OGLJIKOVIH HIDRATOV

Podobno kot moj prejšnji odgovor je skrivnost skrita v nihanju nivoja sladkorja v krvi. Temu se lahko izogneš, tako da si pozoren, da so v vsakem obroku tudi beljakovine in zelenjava, ki predstavlja več balasta in te nasiti.

pasta_carbonara_osebni_trener

ČUSTVENO NERAVNOTEŽJE…MISELNE IGRE

Te so zelo nevarne za tiste, ki so temu podvrženi. Vsi, ki tolažbo iščete v sladkarijah, čimprej se tega začnite zavedati in če je želja ali volja je tudi pot. Jaz vam bom z veseljem stala ob strani na vaši poti do uspeha.

POSLUŠANJE DRUGIH KAKO CELE URE GOVORIJO O SANJSKO SLADKIH DOBROTAH.

Poskušaj se temu izogibati oziroma takoj ko opaziš oz. slišiš pogovor na to temo, jo poskušaj zamenjati. Težko se je po uri pogovora o tisti čokoladni tortici, ki ima božanski okus, resnično upreti trenutni namišljeni potrebi po sladkem. Dnevno na treningih učim kako se temu uspešno izogibati.

razmisljanje_osebni_trener

Pa še kakšen razlog bi se našel. Kaj je pomembno? Urejeno moraš imeti prehrano, treninge, počitek ter tudi glavo na pravem mestu, če želiš imeti tistih nekaj kilogramov manj. Če želiš, da te vsakič, ko dobiš pred oči ali v roke nekaj sladkega, ne premami, da bi si jed stlačil v usta, ti jaz lahko stojim ob strani in sem le klik ali pa klic stran.