Prvi obisk pri dr.Fuchsu, analiza telesnega stanja Aljoša Kovačič - Osebna Trenerka za hujšanje in fitnesVsakega mojega varovanca, če je to le možno, najprej peljem na ”check up” k dr.Fuchsu.

Dr.Fuchs ima svojo ordinacijo zasebne fizitoterapije, kjer se ukvarjajo s splošno in športno fizioterapijo, manualno obravnavo športnih poškodb in preobremnitev, bolečinami v hrbtenici, rehabilitacijskimi treningi in rehabilitacijo poškodb in preobremenitev in še kaj.

Nekaj malega sem vam že predstavila v prejšnji objavi, kako vsaj približno izgleda na pregledu. V nadaljevanju pa si boste lahko pogledali še ostale izseke iz pregleda, katerega pacient je bil Aljoša Kovačič. Ja, tudi Aljoša ni ušel rokam in ostremu očesu oziroma odličnemu znanju dr.Fuchsa in pridobila sva si ogromno informacij. Od tega kako trenirati, zakaj trenirati na tak način, konkretne primere iz življenja in še kaj.

 

V naslednjem filmčku, si poglejmo kako naj bi potekal pravil anatomski gib rok…seveda ob predpostavki, da so vse mišice na svojem mestu in vsaka opravlja svojo funkcijo ter najpomembneje, da jih oziroma da vse tudi uporabljamo.

[youtube -CUvGQCu0Mk nolink]

 

Tukaj pa si poglejmo kako ta gib poteka v Aljošinem primeru. Dr.Fuchs nama je tudi obrazložil zakaj.

[youtube 2SjTXF180Ys nolink]

Aljoša ima močne hitre akcijske mišice, ne zna pa uporabljati stabilizacijskih mišic, zato v njegovem primeru prihaja do napačne linije anatomskega giba rok.

 

Poglejmo si tudi kaj pravi dr.Fuchs kako delujejo stabilizatorji.

[youtube nEHXCyqKS7k nolink]

Ne težim zastonj med treningom , ko neprestano govorim ”POPEK NOT!” S tem mislim, da je potrebno ves čas razmišljati o stabilizatorjih. Kot vidite so zelo pomembni. Tako da, Aljoša pripravi se na konstanten zmenek z besedno zvezo ”Popek not!” ali pa ”Drži jedro!” 🙂

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 + 17 =