Preobrazba - kako jo vidim in čutim...Pomeolovka Mira - Osebna Trenerka za hujšanje in fitnes

hujsam_ze_11_dni.jpg

Pomeol Blog.
——

Gospa Mira skoraj vsak dan njene preobrazbe deli z nami njene misli, občutja in spoznanja, ki jih zazanava. Preko pisanja tega dnevnika še bolje spoznava nove stvari, nove občutke, bolje razume kaj vse se dogaja v procesu hujšanja.

...v petek:

Ne morem biti nič drugega kot ostali, delček nečesa, enakovredna v dogajanju z ostalimi, ki se ukvarjamo s preobrazbo. Ker je bil preobrat energij pri meni malo kasnejši je bil morda zame zagon malo težji. Tako je bilo sprva videti. Saj ni važno kdaj začneš. Spremembe se sedaj odvijajo z veliko hitrostjo. 11 dni je že za menoj. Veliko in malo!?

hujsam_ze_11_dni

Ko sem z zadnjimi atomi  delala vaje, sem se spraševala:  Ali mi je  takšen napor potreben! Ali bom zmogla še enkrat, pa še enkrat, pa še enkrat…! Pa saj sem zmogla, saj se nisem predala, dokončala sem. Tresoča sem odšla v kopalnico. Pogled na golo telo mi je odkril, kjer so še skrite zaloge, ki jih bo treba uravnovesiti. Na pravi poti sem, trudim se, pa še sama sem si izbrala takšno pot!

Ne obupaj, saj se bližaš cilju, z vsakim milimetrom, četudi malo boli. Ne obupuj, ne predaj svoje moči! Zmoreš!Tedaj sem se zavedala, da sem zadovoljna, da sem danes spet nekaj naredila, zase!

Vse je tukaj in vse je zdaj! Mentalno poskušam sprejeti situacijo takšno kakršna je, kakršna sem. Poskušam brez jamranja, če se le da!  Grem po svoji poti in vzamem toliko kot v tem trenutku zmorem! Polna upanja, ko pa mi um ponuja tudi drugo pot, pa…? Dvomljiva. Kaj če bom padla, se bom znala pobrati, sprejeti poraz pred seboj in predvsem pred drugimi?

Kamor usmerjaš misel, tam se udejani. Torej, ni dobro negativno razmišljati (slišim glas osebne trenerke Barbare)!

Dam si spodbudo: Jaz sem kreator, ne moj um!

Kako lahko je danes to napisati ali reči, medtem ko saboterji delajo! Pa ne da bi obupala, samo razmišljam! Ja, res ni lahko tole hujšanje! Čisto nič mi všeč tale beseda, slabo zveni, kot hujše-je.

 

…v soboto: Skodelica kave

 skodelica_kave_za_dvig_energije

Vsak po svoje dojemamo ta svet, vsak po svoje ga vidimo in oblikujemo.  Predavanja, v rojstnem kraju našega slavnega pisatelja Ivana, na Vrhniki. Gibanje?! Sedenje na stolu in prelaganje ene noge na drugo, ter sprejemanje informacij v ušesne troblje. Vmes kosilo, ki ni bilo v skladu z mojim načrtom. Sami škrobi in osladkana kava. Privoščila sem si lahko le nekaj listov motovilca in hudo smrdljivo klorirano vodo. Ker se nisem prej pripravila in v žep stisnila vsa nekaj oreščkov, sem do 15 ure ostala tako rekoč brez hrane. Pa saj je telo niti ni zahtevalo. Ampak red je red!  Doma zamaknjeno kosilo po načrtu!

In trening. Naporno!? (cankarjevsko!!!!)Da?! Druga ponovitev je vedno počasnejša od prve, vendar jo premagujem, saj imam že več kondicije. Za nagrado pa SKODELICA KAVE, odlične in nesladkane, z obilico informirane vode, od katere so vrhničani oddaljeni še nekaj svetlobnih let.

Moja sprememba, se uresničuje tudi tako, da svoje misli, sporočila, prenašam še vam. Tako jih tudi sama bolj dojamem in sprejmem, kar je veliko globlje in bolj resnično, bolj moje.  Že dolgo je, kar sem bila trlica.  Zato sem si zdaj to podobo vtisnila v spomin, svojo sliko vitkosti pa prilepila na stekleni informirani vrč iz katerega pijem boljšo vodo. Od slike se odbija svetloba nazaj v vodo in……(to vam povem naslednjič, ali pa poskušajte uganiti sami)????  Barbara pravi, da vizualizirajmo svojo končno podobo. Pomaga, ….da!? 

Tudi moj zaveznik »um« me danes  podpira v samozavesti, optimizmu, prizemljenosti, ustvarjanju stabilnosti. Staro počasi izgoreva, daje prostor novemu. Hura, nisem od povedala do sedaj! Pravzaprav mi gre danes kar dobro! Torej, totalno čiščenje do temeljev?!

Um mi pravi:

Očisti svojo notranjost in okolico.

Odstrani vse kar ti ne služi več.

Ne kopiči, saj tako kopičiš postane energije.

Ne oklepaj se stvari, ki ti ne služijo več z izgovori » Mogoče še kdaj prav pride«.

Podari ali prodaj česar ne potrebuješ za simbolično nagrado.

Zaupaj vase, izhajaj iz sebe.

zaupaj_vase

 Ja, ja pa še  p o n o t r a n j e n j e, ne samo pisati! Ja pisati je lahko, ponotranjiti pa je teže!!!!

Zvečer me čaka še preostanek kosila. Njam…… Pa je dan skoraj popoln!  Jutri, ne kar danes zvečer,  pošljem osebni trenerki Barbari svoj tedenski jedilnik,  »čvekarijo«, ki jo bo  najbrž malce presejala, tako prebere,  da predelava kar je pomembno in poda kašne nove smernice, ali kakorkoli. Ker sem našla svoje skype ime, se bova lahko pogovorili na nov način.

—-

Klikni za celoten Pomeol Blog.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 + fourteen =