Ko misliš da veš... - Osebna Trenerka za hujšanje in fitnes

ne_mores_se_nic_novega_nauciti_ce_ze_ves_vse.jpg

Pomeol Blog.
——

Dandanes se že takorekoč utapljaš v poplavi informacij na temo hujšanja. In popolnoma razumljiva je reakcija, ki jo zelo pogosto slišim ”Jaz to že vse vem!”. Skoraj vedno pa lahko dodam poleg tega stavka še ”Samo še te ne, zakaj imam preveč kilogramov!”. Še enkrat vam polagam na srce…hujšanje ni nekaj tako presprostega kot nekaj za na kruh namazat. Hujšanje je težko, naporno in pri vsakem posamezniku se telo na to odziva drugače. Najbolj vesela sem, kadar me moji varovanci resnično samo poslušajo in se na vse pretege trudijo narediti vse kar jim rečem, da bi bilo za njih dobro, da bodo le tako dosegli svoje želje in svoje cilje. Kajti le takrat imajo fenomenalne rezultate. Včasih sem še jaz presenečena nad rezultati. In vedno ter vsakič posebej se veselim kakršnegakoli rezultata z njimi.

ne_mores_se_nic_novega_nauciti_ce_ze_ves_vse

Da se pa sedaj vrnem nazaj na naše Pomeolovce, ki moram priznati, jim gre več kot odlično. Res, da imajo vsak svoje izzive in kot lahko spremljate, vsak se jih loteva po svoje. Seveda pa jim priskočimo na pomoč takrat, ko nas potrebujejo.

Pomeolovka Mira nam sporoča:

Spet glavobol-migrena. Že drugi v desetih dneh. Zakaj osebna trenerka? Kaj ti želi sporočiti! Siri, ki so lahko povzročitelji, so izločeni, čokolada tudi, riba, sprememba vremena, psiha? Glede na to, da so se oglasile tudi kosti, morda res? Skupek vsega? Možganom manjka sladkor?

Od kar sem v programu nisem uživala sladkorja, le nekaj malega v sadju. Možgani – podzavest,  zopet kličejo po njem.

Tudi dihanje ne prežene glavobola, vaj za hrbtenico ne morem narediti. Vode,vode, hitro, dehidrirana si! Pa saj sem zvečer popila »hektoliter« čaja! Vodo z limono! Ja, nato pa dobro staro zdravilo naših babic, črno kavo z limono!

Če sem do sedaj mislila da nekaj vem, je prišlo spoznanje, da nič ne vem.

Poslušaj sebe, poslušaj sebe! Začela sem slediti svojim občutkom in brez slabe vesti možganom dodala  ž e l j e n o – sladkor – kaki. Presenečenje! Eureka! In res se vrti! Ni mi bilo treba poseči po analgetikih.

Osebna trenerka Barbara povdarja, da moram jesti popolne obroke. To me je opomnilo, da sem prevečkrat izločila sadje.

Kljub vsemu, da se je prejšnje dni po kolkih in kolenih plazila bolečina, je večinoma popustila, tako da sem lahko naredila tudi tibetance. Zvečer me čaka še podvojitev vaj. Pridobivam na kondiciji, lahko opravim več z manj napora. Vem, da jih bom naredila, potem grem lahko na »češnjev vrt«!

Kyoto

Pred leti je bila sladka kava navada. Zdaj je že dolgo navada, kava brez sladkorja, z malo kokosovega mleka. Spomnim se mame, ki je kuhala čaje z veliko sladkorja, veliko limone, da smo ga otroci raje pili. Kakšna napaka! Nikoli se nisem navadila piti čajev, sovražila sem tudi namakanje vrečk, precejanje, itd. Sedaj jih pijem-o, namakam-o, odcejam-o…Doma imamo pravo pripravljalnico čajev. Češnjev cvet je tako aromantičen zeleni čaj, čisto za ženske. (Tudi moški se smete pocrkljati z njim!)

Še danes zvečer grem na Japonsko, med dišeče bledo-rožnate češnjeve cvetove. Bivšo prestolnico Kyoto, kjer po uličicah še vedno coklajo v umetelno izvezeno svilo odete maiko (učenka tradicionalnih japonskih veščin, glasbe, petja, plesa….). Z belimi obrazi in cinobrasto rdeče našobljenimi ustnicami drobencljajo po kamnitih tlakovcih na poti v spremembo, v geiko – gejšo (umetnico v tradicionalnih japonskih veščinah) .

maiko

In zopet je pot usmerjena k preobrazbi.

—-

Klikni za celoten Pomeol Blog.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

ten − 7 =