Še tretja kandidatka se nam je pridružila - Osebna Trenerka za hujšanje in fitnes

ljubljansko_barje.jpg

Pomeol Blog.
——

Lep pozdrav. Moje ime je Mira!L
// ]]>
Lep dan vsem, kjub temu, da bil včeraj dež! Saj dež ne pomeni nič slabega. Mene pravzaprav nič ne moti, saj ne spreminja mojega poteka dneva.

dez
Zdaj gre pa zares!
Naključij ni v življenju. V petek pa me je obiskala Lucija iz Hiše Zdravja, da sva podpisali pogodbo in mi okvirno prestavila delovanje ” akcije”. Ha, kamor usmeriš misli, tja pride takšna energija. Moja odločitev je že nekaj časa rastla, odločilen je bil samo dan, kdaj. Zdaj je tukaj.
Sobota, nedelja so minile v prebiranju literature, spoznanjanju s Pomeolom in ostalimi “dejavnostmi”, ki me bodo potisnile še nadruge nivoje, pa tudi hoje čez drn in strn po hribih. Moja aktivacija je še malo neurejena, malo ohlapna. Sploh sem pa ugotovila, da ne maram strašnega “posiljevanja”. To sem že dala skoz svoje telo, in ne funkcionira. Začne se mi upirati in kmalu popustim.
Pravkar sem se vrnila s prelepega pogleda na ljubljansko barje, pravzaprav na Ljubljano. Tam gori ni interneta, in tudi signali preko telefonov so slabi, je pa dosti poti za sprehajanje.

ljubljansko_barje
Zato me zdaj v mislih preganja, kaj vse še moram danes aktivirati, kajti z menoj so v skupini še ostali, ki imajo en pozitiven teden že za seboj. Čaka me še odgovor moji osebni trenerki Barbari. Bom čimprej izpolnila dogovorjeno.
Pravkar me je poklicala gospa medicinska sestra Helena Krušič. Komunikacija preko telefona je lažja od mailov. Predelali sva mojo zdravstveno diagnostiko. Vse od diabetesa, visokega krvnega tlaka, holesterola…itd. je v mejah normale. Biksa ga malo ščitnica, vendar tudi ta je bp. V nedeljo sem pričela s prehanskimi dopolnili, vse delam ok.  Gospa z “gorenjskimi” besedami, s svojo živahno energijo, me je že motivirala s svojim glasom. Gremo naprej!
Da bo dan nam vsem še lepši, pa bi rada tole sliko delila z vami 😀

pozitivna_energija

In še nekaj mojih prvih misli, da bi me morda lažje razumeli 🙂

Si misliš kdaj vzeti čas in spremeniti  svoj življenjski slog.? Tvoj izgled škodi tvoji samopodbi, tvojemu zdravju. Zdaj že izgledaš kot bodoča mamica, pa imaš že vnučko! Kar poglej se, kako okrogla si? So bile nepretrgoma besede domačih.  Besede,  ki  so se zažrle v podzavest, saj sem že nekajkrat uspešno shujšala in tudi pridobila nazaj vse kilograme. Še kakšnega več!  Debelo stanje sem privzela za svoje. Saj je vseeno, kakšna sem,  takšna sem, ne morem se spremeniti, ne gre mi. Tako ali tako ne boš nikoli več shujšala!  In sem ob lastni nemoči obsedela na 74 kilogramih.

V podzavesti pa  prebliski, da debelost nikakor ni dobra, ne za izgled, ne za zdravje in posledično se je pojavil stes? Kdaj boš začela? Kdaj boš zopet oblekla vse te lepe cunje, ki se ti kopičijo v omari? Saj se le skrivaš za velikimi majicami?

Zasvetila je drobna zvezdica na temnem nebu.  »Razmišljaj pozitivno, pozitivno, četudi je že spodletelo« . Upaj si, moraš naprej ne nazaj!  Vsak korak je nov začetek. Vsak padec še ne pomeni, da moraš ostati na tleh!  in kje piše, da ti ne bo uspelo?  Za vsako spremembo in uspeh je potrebna disciplina in vztrajnost.  Pisanje dnevnika mi bo opomnik, da vztrajam pri novih navadah in odločitvah, ki sem jih sprejela na poti do želene spremembe,  oz. sanj (najmanj 10 kilogramov).

Še lepša pa je zavest, ker vem, da me podpirate , da ste z menoj, da mi želite dobro!

—-

Klikni za celoten Pomeol Blog.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

fourteen + 18 =