VADBA...katera je prava? - Osebna Trenerka za hujšanje in fitnes

17. 11. 2016.by Osebna Trenerka0

Vpišite se v različne

Na voljo imamo poplavo različnih skupinskih kot tudi individualni vadb. Če bi želeli poskusiti kaj novega ali se morda takšnega načina športnega udejstvovanja lotevate prvič, je lahko izbira v pestri ponudbi načinov vadbe zelo težka naloga.

Katero vadbo izbrati

Ena vrsta vadbe ni dovolj

Vsaka vadba drugače vpliva na telo in krepi različne sposobnosti telesa. Naprimer s tekom in nekaterimi oblikami ˝aerobike˝pridobimo na kondiciji, z vajami z utežmi na moči, itd., zato je nerealno pričakovati, da bomo zgolj z eno vadbo zadovoljili vse potrebe telesa .Kot trenerka vedno tudi sama poskrbim za čim bolj raznoliko vadbo. Če obiskujete fitnes klub, se odločite za karto, ki vam omogoča udeležbo na različnih vadbah. Če niste zavezani klubu, imate popolnoma proste roke. Doma lahko poskrbite za raznoliko razgibavanje s  tekom, kolesarjenjem, hojo, plavanjem in še kakšno vadbo po izbiri. Tako boste tudi preprečili, da šport postane rutina in se začnete dolgočasiti.

Stopnjujte in preizkušajte

Vsako ukvarjanje s športom je treba stopnjevati, začeti previdno in napredovati postopoma vedno poudarjam. Začnite postopoma in opazujte, kako se odziva vaše telo. Če ste med poletjem lenarili, ne začenjajte z visokointenzivno ali naprednejšo verzijo vadbe, saj bo tako več škode kot koristi. Vedno poslušajte svoje telo in le temu prilagajajte stopnjo aktivnosti.

Vztrajajte!

Brez vztrajnosti ne bo učinka. ˝Ne obupaj prehitro in ne pričakuj rezultatov takoj!˝ poudarim vsakemu, ki trenira z menoj. Pri športni aktivnosti je treba vztrajati vsaj tri mesece, da se začnejo kazati vidnejši rezultati. Če boste začeli ta trenutek, lahko torej pričakujete, da boste sadove redne vadbe želi v času takoj po novem letu.

Ne pozabite na prehrano

Ne samo kot osebna trenerka vedno in povsod povdarjam in se ponavljam, da brez pravilne prehrane je lahko ves trud zaman. Res je, da boste z ukvarjanjem s športom porabili več kalorij in pridobili mišice, a če boste ob tem metali vase prazne kalorije in nezdravo hrano, rezultati ne bodo takšni, kot bi si jih želeli.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

eighteen − fourteen =